Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in eerlijke en ambachtelijke processen. En dát proeft u terug in onze huisgemaakte distillaten: whisky, brandy, jenever, gin, eau-de-vie, grappa… Onze distillaten zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren we in kleine hoeveelheden om zoveel mogelijk grip te houden op het productieproces. Hiermee geven we ieder distillaat een eigen unieke geur, kleur en smaak.
Kijk voor meer informatie op: www.distilleerderijdebronckhorst.nl
Al vanaf 1996 probeert Gringo’s u een Zuid-Amerikaanse ervaring te laten beleven, midden in Doetinchem. Lekker eten, borrelen, loungen of dansen. Zeven dagen per week zijn zij voor u geopend. De menukaart biedt genoeg keus voor iedereen, mocht u van vlees of vis houden. Natuurlijk is voor de vegetariërs ook ruime keuze. Naast de á la carte, kunt u van Gringo’s ook een vis van de dag of andere specialiteiten verwachten. Mocht u eventuele dieet- of allergiewensen hebben, kunt u dit aangeven bij de medewerkers. Naast het restaurant hebben we in 2017 ook onze Pinchos Taberna geopend. Dit is een authentieke, Spaanse bar. Hier zullen gedurende de hele avond diverse pinchos worden rondgebracht volgens Spaanse recepten. Ook hebben we een á la carte menu met kleine gerechten die u zelf kan bestellen. De wijnkaart hier is volledig Spaans, en Spaanse bieren en gins zullen uiteraard ook niet ontbreken.
Kijk voor meer informatie op: www.gringosdoetinchem.nl
Culinaire tradities bij restaurant Bakker. Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van eigen jachtvelden; in het restaurant serveren zij seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart. Daarnaast voeren zij een afwisselende lunch- en dinerkaart, uiteraard met mooie, begeleidende wijnen.
Het restaurant van Hotel Bakker bevindt zich naast de keuken. Het vertrek is klassiek en warm ingericht met houten lambrisering en zacht licht van koperen kroonluchters. De ramen kijken uit over de aangrenzende hoteltuin. Bakker is alle dagen geopend vanaf 12.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur.
Kijk voor meer informatie op: www.bakkerinvorden.nl/restaurant
De horecageschiedenis van Langeler in Hengelo gaat ver terug. Al omstreeks het jaar 1600 was het een herberg annex stalhouderij. De oude gelagkamer stamt nog uit die tijd. Wanneer u er vandaag de dag binnenstapt, proeft u de sfeer van het verleden naar het heden. Dat maakt de gelagkamer bij uitstek geschikt voor een klein intiem eetcafé. Onze keuken is geopend op donderdag tot en met zaterdag tot 21.00 uur. en op zondag tot 20.00 uur.
Kijk voor meer informatie op: www.langeler-partycentrum.nl
Midden in de achterhoek ligt het gezellige pannenkoekenrestaurant “Coens Pannenkoekenhuus“. Een leuk gezinsrestaurant met een grote speeltuin (12.000 m2 speelplezier). Naast overheerlijke pannenkoeken uit de streek (of het buitenland!) kunt u ook genieten van onze plate service. Daarnaast kunt u genieten van een extra voordelig 3-gangen menu voor slechts € 17,50!
Cafetaria Coen Evers is gelegen bij Coens Pannenkoekenhuus in Zelhem. Naast de frites en snacks beschikken wij over een breed assortiment stokbroodjes en menu’s. Onze cafetaria is een prima locatie om rustig te genieten van het eten, maar afhalen is ook een optie. Wij werken ook op telefonische bestellingen.
Kijk voor meer informatie op: www.coenevers.nl
De plek voor lekker eten en genieten bij uitstek. De veldhoek ligt in het hartje van de achterhoek tussen de plaatsen Zelhem, Ruurlo en Hengelo gld. Er lopen talloze mooie wandel-, en fietsroutes rondom ons eetcafé. U kunt op ons gezellige terras een kopje koffie met iets lekkers nuttigen of een hapje eten. In ons eetcafé heeft u een ruime keuze uit diverse gerechten. Voor de kleintjes is er een leuke speeltuin met overdekte veranda om heerlijk te vertoeven.
In onze snackbar kunt u terecht voor diverse snacks, weekmenu`s, verpakt ijs of milkshakes. Wij hebben iedere maand een nieuwe folder met aantrekkelijke aanbiedingen. Alle gerechten van de kaart kunt u ook meenemen in onze snackbar.
Kijk voor meer informatie op: www.eetcafedeveldhoek.nl
Richard en Marco Jansen (vader & zoon) heten je van harte welkom bij Jansen&Jansen. Na veel dromen en denken hebben we het gedurfd…….we gaan het gewoon weer doen! 7 jaar geleden hebben wij afscheid genomen van ons Eetcafé De Groes in Zelhem. Beiden zijn wij onze eigen koers gaan varen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…. In zeer korte tijd hebben we de knoop door gehakt en hebben we ’t Hoekje omgetoverd tot Jansen&Jansen.
Bij Jansen&Jansen hopen wij jong en oud te verwelkomen voor een kop koffie met wat lekkers, een lunch, diner of gewoon gezellig voor een borrel met een hapje.
Wij wensen jou een plezierig en smakelijke tijd toe bij Jansen&Jansen!
Kijk voor meer informatie op: www.eetcafejansenjansen.nl
Ons gezellige restaurant ligt in het midden van het mooie Gelderland, op een toplocatie in het dorp Zelhem. Hier zitten we al sinds 1986, waardoor we tot in de verre omgeving bekend zijn.
Bij De Chinese Muur kan je genieten van de Kantonese keuken, dit is een van de meest bekende Chinese keukens. Het Kantonese eten dat we voor u klaarmaken is licht gekruid, niet zwaar en niet zout.
In ons restaurant kunt u gezellig komen eten en we zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunt u met twee personen knus aan een kleine tafel zitten, of met een (grote) groep aan een grote ronde tafel met een draaischijf in het midden. Er is veel mogelijk.
Kijk voor meer informatie op: www.chinesemuurzelhem.nl
De Gouden Karper is startpunt voor verschillende wandelroutes door de bosrijke omgeving. Een kopje koffie voor de wandeling, of een lekkere maaltijd tot besluit? Geniet van de sfeer en de heerlijke gerechten op het terras, in het café of in het restaurant.
De keuken van De Gouden Karper is klassiek. Gerechten worden op traditionele wijze bereid en zijn telkens aan het seizoen aangepast. Het restaurant is nationaal beroemd vanwege de wildgerechten die van half oktober tot eind december op de kaart staan. ‘Wild eten in de Achterhoek’ is een begrip voor de culinaire lekkerbek. Maar ook in andere tijden van het najaar is het hier genieten: denk maar aan asperges in het voorjaar en het hele jaar door tal van vis- en vleesspecialiteiten.
De aankleding van het restaurant is geïnspireerd op de Achterhoekse omgeving. Schilderijen, oud-Hollandse kasten en wild-ornamenten zorgen voor een aangename sfeer. De bediening is vriendelijk en vertrouwd.
Kijk voor meer informatie op: www.degoudenkarperhummelo.nl
Begin maart 2017 heropenden ‘Keuken van Hackfort’ met trots de brasserie. Zij streven ernaar om zo veel mogelijk met producten van het landgoed te gaan werken.
De vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn hard aan het werk in de prachtige moestuin, zodat Keuken van Hackfort hun producten in het menu kunnen tonen. Tevens proberen zij zo veel mogelijk samen te werken met leveranciers die op het Landgoed en in de omgeving boeren en produceren. Kortom bij Keuken van Hackfort krijg je eerlijke, locale gerechten geserveerd gemaakt met producten die die rondom het landgoed van het kasteel gekweekt en geoogst worden. Ouderwets lekker dus en met veel smaak en liefde geserveerd door het keukenpersoneel. Een heerlijke plaats om bij te komen en te genieten van een prachtig stukje Nederland.
Kijk voor meer informatie op: www.keukenvanhackfort.nl