schaduw
> De tarieven van 2018
hackfort
waag-doesburg
kaasboer
Het onverwachte Nederland

Met reden noemt de VVV de Achterhoek: "het onverwachte Nederland".

Want het is fijn om vakantie te vieren in een afwisselend landschap van bossen, kleine rivieren, kastelen en historische stadjes. Bovendien vindt u er rust en ruimte. Er zijn volop (onverwachte) mogelijkheden voor een rustige, actieve of cultuurhistorische vakantie. Raadpleeg voor actuele informatie (o.a.) de

> TIP Zelhem   > Achterhoek Toerisme   > Achterhoek agenda

 

Er zijn honderden fietsroutes, bewegwijzerd en beschreven vanuit elke stad of dorp in deze streek. Met keuze uit ommetjes van 20 km of dagroutes van 30 tot 60 km.

Er zijn in de Achterhoek tientallen kastelen te vinden zijn, met name in het noordwestelijke deel van deze streek. Het dorp Vorden kent zelfs negen kastelen binnen de gemeentegrenzen.

 

De Achterhoek is ideaal om lekker te wandelen. Bossen, weiden, kronkelende rivieren, kleine dorpen. Iedere honderd meter heeft de streek een ander gezicht.

 

De Achterhoek is het gebied voor wie houdt van 'wild eten'. Ieder jaar van half oktober tot eind december weer een feest in de Achterhoek, want dan staan de wildgerechten op de menukaarten.

 

Er zijn talloze kasteeltuinen, boerderijtuinen en kruidentuinen in de Achterhoek. Kleine particuliere tuinen, maar ook uitgestrekte landgoederen. De openstellingsdagen zijn meestal in de bloeiperiodes.


Het gebied kent veel kleinschalige attracties. Vrijwel ieder dorp of stad heeft een of meer musea. Boerderijmusea, beroepen-musea, openluchtmusea etc.
Echt, ondanks de rust die u vindt, hoeft u zich niet te vervelen hier. De Achterhoek staat borg voor afwisseling.

• Daarnaast ligt de Veluwe ook vlakbij. Daar vindt u grootschalige attracties, zoals het Nationaal park De Hoge Veluwe, het Kröller Muller Museum, Burgers Zoo, het Openlucht Museum (tegenwoordig met rijdende trams) etc. etc.

Al met al heeft u niet eens genoeg aan één vakantie in de Achterhoek!

> Boek direct online boekonline   > Bekijk het laatste nieuws op twitter   facebook  > Scan onze gastgemak-app voor android androidstore  of osx  appstore